måndag 18 maj 2009

Grön Ungdoms framgångar på kongressen

Jag har såklart åkt på en rejäl förkylning, som sig bör efter kongressen. Det slår aldrig fel. Men jag bör klara av att formulera några meningar om kongressen.

Det mesta av det Grön Ungdom föreslagit gick igenom. Det är såklart väldigt positivt, och även om vi är vana vid att Miljöpartiet i stor utsträckning bifaller våra förslag, så känns det ovanligt kul.

Exempel:

FLYKTINGMOTTAGNING
Grön Ungdoms förslag om att införa ett Rätt Till Boende-bidrag, som ska motsvara medelkostnaden för vad det kostar att bo på ett av Migrationsverkets boenden, för de asylsökande som väljer eget boende fick starkt stöd och är nu partiets politik.

Kongressen beslöt också att partistyrelsen ska genomföra en utredning om hur flyktingmottagandet kan förbättras med utgångspunkt i att hela Sverige ska ta ansvar, människors lika värde och utan att garantera rätten till eget boende.

Det känns väldigt bra att partiet så tydliga med att vi inte kompromissar med lika rättigheter!

INTEGRITET
Grön Ungdoms motion om att prioritera integritetsfrågor och att motverka övervakningslagar i förhandlingarna med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet gick igenom rakt av. Kongressen beslutade också att integritetsfrågor även fortsättningsvis ska vara ett av partiets fokusområden och att integritetsfrågor ska vara högt prioriterat i framtagandet av den rödgröna politiken.

Även i valmanifestet inför EU-parlamentsvalet står att De Gröna vill avkriminalisera fildelning för icke-kommersiellt bruk och modernisera upphovsrätten.

Integritetsfrågor är inte ungdomsfrågor, utan gröna frågor!

QUEERTERING
Miljöpartiets barntidsförslag som ger vårdnadshavare med små barn rätt att gå ner i arbetstid mot ersättning har nu queerterats. Även personer som inte är vårdnadshavare ska kunna ta del av barntiden. Grön Ungdom drev igenom detta och är glada att förslaget anpassats efter 2000-talets familjekonstellationer.

Vi hade helst sett att det också jämställdhetsanpassades mer, men ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar